All my GR matte lipsticks / SVI MOJI MAT GR KARMINI!

By Beauty junkie - 20.5.16

Mat karmini su svakako vodeći trend već godinu dana, i više. Tri standardna oblika u kojima se javljaju su: kao standardni karmini, kao tečni karmini, i kao mat karmini u olovci.
Jedna od kompanija koja poseduje mat karmine u sve tri forme, jeste GR kozmetika, koja je nakon standardnih Velvet matte karmina izbacila mat karmine u olovci, i u poslednjih mesec dana tečne mat karmine.
Upravo ovim proizvodima posvećen je ovaj post, jer u  njemu govorimo o mat karminima koje ja posedujem i koji pripadaju svakoj od tri gore navedene kategorije.
Slučajno ili ne od svake verzije posedujem po 3 komada, i većinu sam ja kupila, izuzev tečnih karmina koje mi je poslala kompanija Golden Rose, tj. Danijela Commerce.




Na okupu ih i nije mnogo, ali ovo su moje boje. Predstaviću vam osnovne karakteristike svake vrste, a redosled će biti od onih koje najmanje koristim, do onih koji mi se najviše sviđaju.
Nadam se da nećete zameriti na broju slika, ali nekako se potrefilo da sam dosta slikala i da je dosta slika ispalo baš onako kako sam želela, pa mi je žao da slike ostanu samo na mom kompu i ne vidite ih.

Iako mnogo volim sve GR proizvode koje posedujem, moram reći da kod mat karmina najmanje posežem za standardnom varjantom, verzija Velvet Matte.
Ovo je prva verzija karmina GR kompanije, i oni su u odnosu na nove formule koje su izašle malo suvlji, i na usnama se nekako osete. Boje su vrlo pigmentovane i sam karmin ima sladunjav miris. Problem ovih karmina, bar u mom slučaju, bilo je pakovanje, jer mi se desilo par puta da se otvore u torbi.

Iako su na trećem mestu, ovi karmini su odličan odnos cene i kavliteta, i kada bi ih ocenjivala danas, nakon probanja svih verzija mat karmina iste kompanije ocena bi bila:
7/10

Nijanse koje ja imama su:

  • "nude" nijansa za kojom najviše posežem (br.10);
  • tamnocrvena nijansa, plavog podtona, koja je odlična za jesen i zimu (br. 19);
  • i jedna zagasito roza nijnsa koju sam zimus često nosila (br.14).




Drugi po redu favorita među mat karminima GR kompanije jesu novi tečni mat karmini Longstay Liquid Matte Lipstic
Mnogi su već pisali o njima.
Ovo je karmin koji ima sve pozitivne karakteristike. Karmini dolaze u tubi od 5,5 ml, sa sunđerastim aplikatorima, koji je odlično oblikovan i pogodan za nanošenje na usne i u uglove usana. Karmini imaju jaki miris vanile, koji meni ne smeta. Za ove karmine ne treba vam olovka za usne kao okvir, jer se ne razlivaju, struktura im nije skroz tečna već nalik na mus, što omogućava lakše i preciznije nanošenje.

Suše se u mat efekat za samo pola minuta, i jedan sloj je dovoljan da prekrijete usne punom bojom.
Teško ih je skinuti kada se potpuno osuše, potreban je skidač šminke sa uljanom bazom.
Nakon par sati skupiće se u brazdama usana ako su suve, zato ih hidrirajte dobro, ali ako to radite pre nanošenja ovih karmina, pazite da skinete sa usana neupijen balzam, jer se karmin neće lepo primiti.
Trajnost karmina je preko 8 sati, ne prenose se, ne ostavljaju tragove, ja sam sa mojima i spavala... Posle 4-5 sati se u delu usana koji je vlažniji malo otiru, ali boja je i dalje prisutna i nema potrebe da ih popravljate.
Ja sam svoje karmine dobila kao PR uzorak, a nijanse su 10,11 i 12. Karmini dolaze upakovani u crnu kartonsku kutijicu, ovo je pakovanje cele Longstay kolekcije GR, i broj karmina je na kutiji i na dnu pakovanja.

  • Nijansa 10 je hladna siva boja, vuče na nijansu jorgovana, zaista divna, neobična nijansa, za koju nisam baš sigurna kako meni stoji.
  • Nijansa 11 je topla "nude" nijansa, koja vuče na narandžasto, braonkastu, prelepa nijansa koja je odlična za svaki dan. Kada se osuši ova nijnsa ima sitne metalik šljokice koje dolaze do izražaja nakon više sati nošenja.
  • Nijansa 12, je tamno crvena nijansa, koja se na mojim usnama osuši u toplu čokoladnubraon nijansu sa crvenim pigmentom. Kao i prethodna nijansa i ova ima sitne čestice koje nakon više sati daju metalik sjaj.

Ukupna ocena ovih karmina je: 10/10.
Evo i kako izgledaju:






I moji favoriti, mat karmini u olovci.
Ove olovke su savršene pigmentacije, kremaste, mekane, postojane... Bojama odgovaraju nijansama standardnih karmina, koje sam prve pomenula, ali po svemu drugom se razlikaju. Ujedno ovo su karmini kojima sam posvetila poseban post, i koji su uvek sa mnom.
Boje koje imam su tipično prolećne i letnje, i mada se jedan uvek otvori u torbi i ostavi traga ne vadim ih često.
Posedujem tri ova karmina (a kolekcija će se proširiti uskoro), u nijansama:

  • 18 koja je neutralna nijansa roza podtona i savršena za svaki dan, mnogo je volim.
  • Nijansa 07, vatreno crvena, narandžastog podtona, "true red" kako zovu ovu nijansu i nju najviše koristim (ona se jedina i otvara u torbi).
  • Nijansa 16, omiljena jarko pink nijansa, koju obžavam da nosim u letnjim danima u svakoj prilici.

Trajnost ovih karmina je oko 5 sati, lako se doteraju, jer su u formi olovke, lako se zarezuju i nikada ne isušuju usta. Ocena za njih je: 10/10.
Evo ih na okupu:




I to je to.
Jedva čekam novu priliku da povećam svoju kolekciju mat karmina GR kompanije.
Prvi na lisi su karmini u olovci, ima par nijansi koje baš želim, a nakon toga probanje novih tečnih mat karmina.

Pišite mi da li vam se sviđa post, i koji su vaši favoriti kada su mat karmini u pitanju, i posebno koje nijanse GR mat karmina treba da probam.

Do novog posta i novog čitannja...
Pozdrav!!!
Dunja!!!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!!!








  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. Анониман24. мај 2016. 17:58

    Ovi tecni su perfect :-) verovatno se mogu skinuti i bebi uljem

    ОдговориИзбриши
  2. Moj favorit iz mat kolekcije su 02, 12 i 14😊

    ОдговориИзбриши
  3. Imam Nyx soft matte-Istanbul...Nyx suede matte-sway...Aura 607 tecni...GR velvet matte 13,19,29...GR liquid matte 8...potpuno sam luda za matte karminima...jer sjajeve ne volim i ne koristim...nekako su mi najbolji aura tecni i ovi novi GR tecni...ova osmica je bas za leto...meni se jako dopada...nikako desetku da nadjem...nigde je nema..cim su stigli ona se prva rasprodala 😢

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nikako te NYX tecne mat da probam, ali se slazemo u vezi sa Aura i GR mat ruzevima. 10 ima u manjim Lilly drogeriama, a ja je ne nosim mnogo jer na meni izgleda plavo. Cak su me pitali da li tako treba da mi usne budu te boje.😊😉

      Избриши
  4. Tečne imam u nijansama 03 i 05,a velvet matte u nijansi 02.Ne samo što su dugotrajni,već i predivno mirišu (i jedna i druga verzija),a što se tečnih tiče po mom mišljenju su mnogo bolji od NYX Lip lingerie (imam ga u nijansi Lace detail),jer im završnica uopšte nije lepljiva (a sa NYX-om mi se to dešava).Bar je moj utisak takav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar Jovana. Nekako se zagubio do sada tek sam ga sada pronasla i bas mi ke drago da delimo misljenje i favorite.

      Избриши
  5. Анониман2. јун 2016. 13:08

    Ne stizem da napisem komentar :). Super je post, informativan i detaljan. GR ima zaista super ruzeve, meni su recimo najdrazi oni klasicni, Velvet Matte. Imam nijanse 8 i 12, a kupicu i 9. Iz tecne mat linije imam i volim 04. Jedino mi se ovi u olovci nisu dopali, ali dacu im opet nekad sansu.. Da li si probala ruzeve iz nove Avon mat linije ? Jako su dobri. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kristina hvala na komentaru. Probala sam Avonove mat karmine, imam jedan, crveni i zaista jesu odlicni, ali nikako da dodju na red da ih kupim vise i da se bolje upoznamo.

      Избриши
    2. Ćao, kažeš da se mat olovke lako mogu zarezati, ja ih obožavam ali nikako da nađem zarezač koji mi odgovara. Koji koristiš?

      Избриши
    3. Ja koristim najobicnije Essence, sto se nalazi kod njih na stalku u lilly-u, stariju verziju, i zareze se za tili cas.

      Избриши
  6. Анониман6. јун 2016. 16:36

    Imam tu srecu da radim sa kozmetikom i izmedju ostalog se nalazi GR. Sto se tice matt karmina u sva tri oblika ne znam koji me je vise odusevio. Volim da eksperimentisem sa bojama tako da u svojoj kolekciji imam skoro sve njihove nijanse. A sto se tecnih matt ruzeva tice favorit je definitivno 10. :) Jovana

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман14. јун 2016. 23:03

    Karmini u olovci su za 10 ;-)))))
    Gramaza skoro kao i obican karmin,a što je najvažnije NE SUŠE USNE

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesu zaista. Mislim da im pariraju i Avonovi mat karmini, ali imam samo jedan pa nisam uspela vise njih da testiram.

      Избриши